Kuidas valida pulmamenüüd?

Kuidas valida, mida oma tähtsalt päeval külalistele pakkuda? Mille põhjal otsuseid langetada ning kuidas see kõik eelarvesse mahutada? Proovime leida mõned vastused.
Hea toit ja jook on peo juures oluline, sest inimesed veedavad teiega tunde/päevi ning neil on väga vähe võimalusi ennast ise toita. Muidugi sõltub Teie peo formaadist, kui pidu on lühike ning asub linnas, saavad külalised vahetult enne ja pärast ka ise sööma minna, kuid mida kaugemal/pikem teie pulm on, seda olulisem on hoolitseda, et külalistel oleks piisavalt süüa. Meie oma menüüdes arvestame keskmiselt 1.3kg inimese kohta süüa, sest talus veedetakse pikk päev ning peokestvus on pikk. Samas ei arva mina, et tuleb pakkuda tipprestorani tasemel gurmee-elamust, mis ei tähenda, et toit ei pea maitsev olema ja üllatusi pole- kindlasti mitte!. Oluline on, et leidub midagi kõigile ning toitu on piisavalt ja toit on maitsev. 

Kust alustada? Tegemist on Teie pulmaga ning teie lähedastega. Mõelge, mis teile endale maitseb, millised on teie külaliste eelistused (taimetoitlased nt) ning millised on toidud, mida pulmas sooviksite süüa. Näiteks olen mina suur pasta fänn, kuid pulmas ma pastat süüa ei sooviks. Kui olete käinud toitlustusega üritustel või pulmades, tuletage meelde millised toidud teile meeldisid. Enamik toitlustajaid pakuvad ka näidismenüüsid, mis on hea alguspunkt konkreetse toitlustustajaga tuttavaks saamisel. Näidismenüü annab hea ülevaate, milliseid toite nemad tavapäraselt pakuvad ja oskavad hästi teha. Muidugi on alati võimalus muuta/lisada vastavalt Teie soovidele. NB! Kõik toitlustajad ei luba pakutud menüü muutmist. Sellel võib olla mitmeid põhjuseid aga üldiselt on menüüd koostanud kokad näinud vaeva, valinud asju mis sobivad ning pannud kokku menüü, mis sisaldab erinevaid valikuid, mis mõnusalt kokku sobivad. 

Teiseks arvestage, et pulmas tuleb korraga toita suur hulk inimesi, sellepärast tuleb läbi mõelda ka mida on reaalne serveerida, milleks on valitud toitlustaja suuteline. See on ka väga oluline faktor toitlustaja valimisel. Näiteks meie pakume praeks enamasti sealiha ja talleliha, sest seda oskame me suurepäraselt teha ning talleliha on meil enda mahe liha. Aga võibolla tahaksite teie pakkuda hoopis pitsat? sushit? burgereid? siis tuleks leida endale toitlustaja, kes on sellel spetsialiseerunud ning oskab suurele seltskonnale tasemel soovitud toitu pakkuda näiteks mõni äge foodtruck. Serveerimine võib palju mõjutada ka hinda, näiteks buffeena serveerimine tähendab vähem teenindajaid ning on hinnalt odavam, kui korraga 120nele inimesele table d'hôte pakkuda, sest see nõuab oluliselt rohkem teenindajaid. 

Meie kogemus on, et küünipulmas toimib äärmiselt hästi buffee, kuna on piisavalt ruumi, et ei teki järjekordi ega pikka ootamist, samas on lauad puhtad ja ilusad ning saab panna rõhku ägedatele laua kaunistustele. Menüü osas oskan soovitada, et klassikad nagu sealiha, täidetud munad, suitsukala ja singirullid meeldivad kõigile ning võiks pakkumisel ikka olla. Lisaks saab menüüsse panna üllatajaid vastavalt pruutpaari eelistustele, nii säilib hea tasakaal vana tuttava ning huvitavate uute maitseelamuste vahel. 


Lisa kommentaar

Email again: